Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Sådan vælger du den rigtige kunst til væggen

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige kunst til væggen, hvis dit hjem skal summe af stemning og personlighed. Men hvordan vælger du egentlig den rigtige kunst til væggen? Sandheden er, at det afhænger af flere forskellige faktorer. Herunder følger en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af.

Store malerier skaber opmærksomhed

Kunst er den perfekte måde at skabe stemning i hjemmet på – og det er derfor vigtigt, at du vælger dine kunstværker med omhu, så du er sikker på, at du rammer den helt rigtige stil i hjemmet. Kunst kommer i mange forskellige afskygninger. Der er derfor forholdsvist frit slag, når det kommer til at vælge den rigtige kunst til væggene.

Det er dog ikke altid nogen god idé, at du bare kaster dig hovedkulds ud i projektet, da det er væsentligt, at der er en rød tråd i indretningen, hvis du skal ramme den rigtige æstetik, som giver hjemmet personlighed og samtidig skaber atmosfære. Her kan det være en fordel at overveje, hvilket rum kunstværket skal hænge i.

Store malerier egner sig eksempelvis perfekt til stuen, da der er plads til det på væggen. Herudover kan du skabe kontrast med mindre plakater, så du opnår det helt rigtige udtryk på væggene, som skaber både hygge og stemning i hjemmet. Der er mange store malerier til salg, og du bør vælge ét, som matcher din personlige stil.

Humoristiske plakater er perfekte til køkkenet

Det hele behøver ikke at være æstetisk. Nogle plakater og kunstværker er stemningsskabere, som ikke nødvendigvis skal være kunstneriske. Her er humoristiske plakater et perfekt eksempel på plakater, som ikke nødvendigvis er med til at hæve æstetikken i hjemmet, men derimod har til formål at skabe stemning.

Der findes mange forskellige humoristiske plakater, og det kan være en fordel at vælge nogle, som siger noget om, hvem du er. Det kan eksempelvis være plakater med citater fra film, bøger og sange, som du godt kan lide. Det kan også være sjove filmplakater eller plakater med motiver, som har en humoristisk vinkel.

Vælg afdæmpede kunstværker til soveværelset

Når du skal vælge plakater til væggen på soveværelset, er det vigtigt, at de ikke gør det store væsen ud af sig selv. Formålet med soveværelset er, at du skal sove, og derfor er det ikke nogen god idé at hænge farverige plakater på væggen, som skaber et virvar af forskellige indtryk.

Vælg i stedet simple og afdæmpede plakater, når du skal vælge kunst til soveværelset. Det er vigtigt, at de ikke virker forstyrrende, men de må gerne give stof til eftertanke, så du kommer til at tænke på noget rart, før du skal sove.